Tot i que la situació meteorològica podria canviar els plans d’alguns conductors, la distribució geogràfica dels desplaçaments serà cap a zones de platja. Per això s’espera que les vies més conflictives siguin els corredors viaris costaners. L’AP-7 tampoc no s’escaparà de les retencions tant al tram nord com al sud. De fet, aquesta autopista va concentrar el 35% del total d’embussos durant l’operació sortida de l’any passat.

trafic2++

Flux net acumulat durant la Setmana Santa de 2008, 2009 i 2010. Font: SCT.

Per facilitar la mobilitat elevada que s’espera, el Servei Català de Trànsit engega algunes mesures com l’anul·lació de les vies lentes a la C-16, la inversió de prioritat a les rotondes o les restriccions de vehicles pesants entre dijous i divendres en vies com l’AP-7 o la C-32, entre el Vendrell i el Garraf, i entre Montgat i Palafolls.

1.622 controls dels Mossos d’Esquadra

Per garantir la seguretat, un total de 2.000 agents dels Mossos d’Esquadra es desplegaran a la xarxa viària catalana fins la finalització de l’operació retorn. Està previst que el cos policial efectuï 1.622 controls, 510 dels quals seran d’alcoholèmia i drogues. També s’establiran 509 punts per revisar l’ús del cinturó i el casc i 273 per controlar l’excés de velocitat. Els 330 controls restants estaran dedicats a vigilar el transport dels vehicles.