Les destinacions costaneres seran les més concorregudes en aquest període de vacances. La Setmana Santa endarrerida fins a finals d'abril i l'expectativa de bon temps faran que, segons Interior, es mobilitzin a catalunya entre un 2% i un 3% més de vehicles que l'any anterior. La fase de sortida, amb 500.000 vehicles que sortiran de l'àrea metropolitana s'iniciarà demà, es repetirà dijous de la setmana vinent, amb un volum semblant de trànsit. En total Interior farà 1.600 controls, dels quals 500 seran d'alcoholèmia i 500 de casc i cinturó. En la línia de fomentar la prudència al volant, Interior difondrà una campanya exclusivament radiofònica que portarà per Eslògan "Encara hi ets a temps". S'emetrà fins al proper 25 d'abril.

El Departament d’Interior i els Mossos d’Esquadra reconeixen que la Setmana Santa d’enguany pot ser més complexa pel que fa la circulació. Per això, entre el dia 15 d’abril a les 15 h i el dia 25 a les 24 h, activaran un dispositiu especial. Per a facilitar la mobilitat, s’habilitaran carrils addicionals i s’anul·laran vies lentes.

L’operació sortida es dividirà en dues fases. La primera s’iniciarà el divendres 15 d’abril a les 15 h i es donarà per finalitzada el dissabte a la mateixa hora. Durant aquestes 24 hores, es calcula que 523.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana. La segona fase començarà Dijous Sant a les 15 h i s’acabarà el Divendres Sant a les 15 h també. En aquesta fase, es preveu que ja es mobilitzin menys cotxes, uns 403.000.

L’operació tornada s’activarà el Diumenge Sant al migdia i es tancarà el Dilluns de Pasqua a les 24 h, coincidint amb el final de les vacances. En aquesta fase, 621.000 tornaran a l’àrea metropolitana.