Cues per facturar l'equipatge.. i cues per embarcar. Des de primera hora l'activitat a l'aeroport del Prat és frenètica i es preveu que sigui així durant tot el dia. Hi ha programats un total de 899 vols. Les destinacions preferides pels catalans aquesta Setmana Santa són les capitals europees. "Som dues parelles i anem a Londres, no hi havíem anat mai. Anem a Praga estarem quatre dies de relax. Anem a Lisboa amb els avis i uns amics. Som amics de la feina i anem a Riga." Tot i la mala previsió del temps, les illes també han tingut èxit. "Vamos a Palma de Mallorca a ver a unos amigos de la infància. Esperemos que el tiempo acompañe y podamos disfrutar de la isla." Són quatre dies de descans molt esperats, que alguns aprofiten per visitar la família. La jornada de més activitat, però, serà aquest proper dilluns. Dia que es preveuen gairebé 950 vols.

En el marc de la mateixa operació sortida, Aena ha programat 875 vols per aquest divendres. Per absorbir aquest volum de visitants sense incidències preveu reforçar els serveis de terra, neteja, restauració, seguretat, informació i operacions.

Tot i això, els dies de màxima activitat a l’Aeroport del Prat durant aquesta Setmana Santa seran el diumenge 24 i el dilluns 25, quan es preveu que la majoria de ciutadans torni a casa. Pel diumenge hi ha programades 812 operacions i, pel dilluns, 947.

Agumenta el nombre de passatgers i d’operacions

A nivell Espanyol, es preveu que 8.740.227 passatgers passaran pels aeroports durant aquesta Setmana Santa. La xifra és un 9,7% superior a la de l’any passat i suposa, per Aena, una prova que el trànsit aeri s’està recuperant. En total, hi ha previstes per aquests dies un 7% més d’operacions que durant el mateix període de l’any passat.

Renfe reforça el servei

També per facilitar la mobilitat durant la Setmana Santa, Renfe ha augmentat l’oferta de places en 29.000. Ho ha fet sobretot en els desplaçaments de llarga distància, especialment en els que enllacen Catalunya amb Andalusia, però també en el trajecte de l’AVE que uneix Barcelona i Madrid.