Aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona comença les actuacions per implantar l’àrea verda d’estacionament al barri de la Prosperitat, que entrarà en funcionament a partir del 21 de març. Es pintaran 750 places noves entre els límits que configuren la via Júlia, la via Favència, l’avinguda Meridiana i el passeig de Valldaura. A més, està previst crear 495 places d’àrea per a motos i 140 places d’àrea de distribució urbana de mercaderies (DUM).

Segon barri amb àrea verda a Nou Barris

D’aquesta manera la Prosperitat es convertirà en el segon barri amb àrea d’estacionament regulat a Nou Barris, després de Vilapicina i la Torre Llobeta. Els residents empadronats als carrers inclosos dins la futura ampliació de l’àrea verda formaran part de la nova zona 32. Els no residents només podran estacionar-hi un màxim de dues hores dins l’horari de regulació pertinent i amb la tarifa d’àrea verda que els correspongui segons l’etiqueta mediambiental del vehicle.

Els residents de la nova zona 32 titulars d’un vehicle registrat al domicili rebran aquests dies una carta informativa sobre l’ús de l’estacionament com a resident. Els nous residents poden sol·licitar el dret a estacionament a l’Oficina Virtual de l’Ajuntament de Barcelona, trucant al 010 o demanant cita als punts d’atenció ciutadana de B:SM.

La notícia sorprèn l’AV Prosperitat

L’Ajuntament de Barcelona ja ha començat la difusió amb una enganxada de cartells al barri que ha sorprès l’AV Prosperitat. Tot i que ja s’havia fet públic que a la primavera s’implantaria la nova àrea verda, fins fa poc no se n’havia donat la data d’entrada en funcionament. L’associació de veïns lamenta que els hauria agradat “conèixer amb temps aquesta iniciativa de gran impacte”.