Tot just una setmana després del desallotjament de l’hort comunitari El Brot, l’espai ja ha estat habilitat per a l’estacionament de vehicles. El districte d’Horta-Guinardó ha arranjat en pocs dies el solar situat al torrent de Lligalbé, al Baix Guinardó, i avui ja es pot veure un senyal que indica que el terreny, de titularitat municipal, és un pàrquing provisional. Aquest matí ja hi havia una desena de cotxes aparcats en un espai que té cabuda per a uns 40 vehicles.

La Maria és una de les primeres veïnes que han estacionat el cotxe al nou aparcament. Assegura que “és una llàstima per a la gent que estava aquí, però serà un avantatge per als propietaris de cotxe ja que costa molt aparcar en aquesta zona”. Més crític s’ha mostrat el Jordi, també veí, que creu que “ara passarà com al solar del costat, on s’abandonen cotxes i es fan botellots a les nits”.

Un desallotjament inesperat

Dimarts passat la Guàrdia Urbana va desallotjar aquest espai, on des de feia nou mesos un grup de veïns duien a terme un projecte d’hort comunitari anomenat El Brot. L’actuació estava emparada per una ordre judicial i va acabar amb una persona detinguda per resistència a l’autoritat. Segons els usuaris de l’hort, no havien rebut cap avís que havien de marxar-ne i estaven en negociacions amb l’Ajuntament per poder seguir fent ús del solar. La Mayte, membre d’El Brot, afirma que “ens sentim molt decebuts amb l’actuació de l’Ajuntament, no entenem com substitueixen un hort per un aparcament quan estem en plena emergència climàtica”.

Durant el cap de setmana algunes persones van plantar-hi algunes plantes en un acte simbòlic de protesta. I és que la seva intenció era seguir utilitzant el solar fins que l’Ajuntament no executés el projecte de construcció d’un bloc d’habitatges dotacionals i uns jardins, que de moment no té data prevista.