La primera àrea verda d’aparcament de Nou Barris acaba d’entrar en funcionament amb 405 noves places de la zona 26. S’ubiquen al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, concretament entre el carrer de la Riera d’Horta, carrer d’Arnau d’Oms, passeig de Fabra i Puig i avinguda Meridiana.

“Hi ha gent que deixava el cotxe durant un mes”

Les places s’han identificat amb pintura verda les darreres setmanes per tal de donar resposta als veïns que demanaven aquesta mesura per protegir les places d’aparcament dels seus carrers, que feien frontera amb la zona verda del Congrés i els Indians. “Venia molta gent de fora, deixava el cotxe per agafar el transport públic per anar a treballar i després se l’emportava, però hi ha gent que deixava el cotxe aquí un mes —es queixa  Jorge Castellar, veí de la zona—. Espero que quan instal·lin les màquines, perquè no sé si es paga ara, suposo que haurà més places per aparcar el cotxe, perquè jo arribo de treballar que són les 18 o les 19 h i abans aquí no trobava lloc”.

Places exclusives per als veïns de la zona

A més de les persones empadronades a la zona, també podran aparcar a la zona 26 els veïns inclosos dins l’anomenada zona de desbordament, tot i que en els seus carrers no s’hi hagi regulat l’estacionament ni se n’hi hagin pintat places. A banda de l’àrea verda, es creen sis noves places d’àrea blava, 76 de moto i 17 d’àrea de  Distribució Urbana de Mercaderies (DUM).

Aplicacions mentre arriben els parquímetres

Ara per ara no s’han acabat d’instal·lar els parquímetres. Per aquesta raó i per qüestions de prevenció de la covid-19, es recomana utilitzar l’aplicació mòbil ONaparcar residents o l’Smou, tot i que alguns usuaris han tingut alguns problemes amb l’estrena. “He arribat i he aparcat el cotxe aquí i no he trobat on pagar —explica Jesús Guillem, usuari de la nova àrea verda—. He fet una volta pel barri fins a Fabra i Puig que he trobat un parquímetre, però només he vist zona blava i zona groga. Les coses no estan afinades a temps. Jo a la meva edat tot això de les aplicacions em va una miqueta gran”.

L’aplicació ofereix un tiquet digital, que pot ser comprovat en temps real pel dispositiu del vigilant i, no fa necessari col·locar cap distintiu ni tiquet al vehicle.