Totes les mirades fixes en el mateix punt. L'edifici del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ara fa unes setmanes va publicar la resolució de la discòrdia. La sentència del tribunal no ha agradat gens, sobretot a les quatre escoles i a l'institut afectats. Per aquest motiu en el manifest llegit per la plataforma Somescola.cat s'ha volgut oferir tot el suport als centres afectats i han demanat que la Generalitat actuï de la mateixa manera. MURIEL CASALS, portaveu de Somescola.cat "Però si que esperem la fermesa del govern català i sí que volem expressar el nostre suport incondicional als mestres i directors d'escola que estan sota aquesta amenaça." ÀLEX CASTILLO, president de FAPAC "El dret individual dels altres alumnes a ser atesos individualment en català no sé fins a quin punt podrà demanar i exercir a més a més aquest dret individual. Per tant l'aplicació d'aquesta mena de sentències sempre és complicada." Entre els centenars d'assistents no hi han faltat els partits polítics que defensen el model d'immersió lingüística actual. PSC, la CUP, Esquerra Republicana o Iniciativa han demanat una resposta contundent del govern. Per la seva banda, el portaveu de Convergència i Unió ha apel·lat a la resistència i ha dit que el govern no farà ni un pas enrere en el model educatiu català. El recurs de la Generalitat es va presentar el 8 de febrer i reiterava que un tribunal no pot fixar un percentatge de la llengua a les aules, perquè és inconstitucional i és un paper que correspon a la Generalitat. S'espera que el Tribunal es pronunciï a principis de març.

La defensa del model d’immersió lingüística s’ha traslladat aquest dilluns al passeig de Lluís Companys, a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La plataforma Somescola.cat ha rebutjat l’enèsima sentència en contra del model lingüístic català. La resolució del tribunal obliga cinc centres educatius, dos dels quals de Barcelona, a impartir el 25% de les classes en castellà. El Departament d’Ensenyament ja ha recorregut contra la decisió.

Una mestra, un pare i una alumna han estat els encarregats de llegir el manifest. El text ha destacat que “l’ús del català ha estat la garantia de la cohesió social a Catalunya”. L’escriptor Màrius Serra ha afegit que “som multilingües però no som passerells”. També han volgut donar suport als cinc centres afectats per la sentència. La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha demanat “fermesa” al govern català per defensar el model lingüístic.

Un professor de Terrassa s’ha sumat a la convocatòria convençut que la decisió judicial “no ha estat encertada”. En la concentració, s’hi han vist estelades i s’hi han sentit crits d’independència.