Faltava veure la lletra petita del decret llei que rebaixa els preus dels bitllets del transport públic i aquest diumenge el BOE va aclarir alguns detalls. El descompte del 50 % s’aplicarà a tots els bitllets de transport públic estatals, com Rodalies Renfe, de més de dos viatges. És a dir, en queden fora els bitllets senzills i també els d’anada i tornada. El descompte serà de fins al 50 % en els bitllets de TMB, tal com ha assegurat la Generalitat de Catalunya. Com quedaran els preus dels bitllets de metro i Renfe a partir del setembre del 2022?

Nous preus als bitllets de metro

Pel que fa als bitllets que depenen de l’ATM, com els integrats de metro, TRAM, bus i Rodalies, l’estat va aprovar un descompte del 30 %. Ara bé, la Generalitat ja va assegurar que compensarà el tram que falta fins arribar, també, a una rebaixa de la meitat. Aquest dilluns, la presidenta de TMB, Laia Bonet, ha explicat que està convençuda que així serà: “anem encaminats a garantir el 50 % de la rebaixa també en el sistema ATM, però això ho haurem de decidir formalment al marc de la reunió de l’ATM”.

Així, si no hi ha cap gir inesperat, de setembre a desembre, la T-Casual d’1 zona passarà de costar més de 11 euros a menys de sis. La T-Usual, que permet viatges il·limitats durant un mes, de 40 a 20 euros. I la T-Jove trimestral, per a menors de 25, passarà a costar 40 euros.

Bonotren i abonament mensual de Renfe

Pel que fa als bitllets no integrats de Rodalies, el Bonotren de 10 viatges d’una a dos zones, tindrà un cost de poc més de cinc euros. I l’abonament mensual passarà a costar 12 euros amb 77 cèntims.

El descompte, fins a finals del 2022

La mesura, d’entrada, finalitza a finals d’any. Com passa sempre, els bitllets de l’ATM comprats el 2022 caducaran l’1 de març del 2023. Això vol dir que, amb una mica de vista, es podran allargar els descomptes dos mesos més.