Maletes... maletes... i més maletes... De totes mides i colors... Algunes de ben especials... i altres que parlen del lloc d'on vénen... MARC GUERRERO "Venim de Menorca. Hem estat allà set dies i ja està." Ells en tornen just a l'equador del pont... MARC GUERRERO "Perquè hi havia l'oferta que vàrem agafar i justament donaven el dia 8 fins a avui." I saben molt bé com aprofitaran els dies que els queden. MARC GUERRERO "Descansar, que dilluns ja comença a treballar." Han agafat un dels 905 vols que hi ha programats per avui, el dia de més trànsit aeri del pont. En total, una oferta de 154.000 seients que ocupen viatgers que tornen... "Vàrem venir de Moscou cap a Lloret i ara tornem cap a casa." I altres que marxen... "Anem a Alemanya a visitar uns familiars." L'aeroport del Prat és el que més utilitzen de tot Espanya les aerolínies de baix cost. Segons l'Institut d'Estudis Trusístics, depenent del ministeri d'Indústria, fins al juliol van passar per aquí uns quatre milions de passatgers que van embarcar en aquest tipus de línies aèries. Cosa que suposa un 5% més que el mateix període del'any passat. Això, malgrat que hi ha qui es mostra selectiu dins del "low cost". EMILIO "No totes, no, no totes. Bé, que n'hi ha unes altres de 'low cost' que per a mi no em mereixen confiança, cap." A tot l'Estat les aerolínies de baix cost van transportar gairebé 20 milions de passatgers fins al juliol. Això suposa un increment del 3%, gairebé el mateix percentatge que van baixar les companyies tradicionals. De fet, fins al juliol el "low cost" van acaparar el 54% del trànsit aeri estatal, davant del 45% de la resta d'aerolínies.

Són dades de l’Institut d’Estudis Turístics, que depèn del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, que afegeix que, a tot l’Estat, les aerolínies de baix cost van transportar gairebé 20 milions de passatgers fins al juliol. Això suposa un increment del 3%, gairebé el mateix percentatge que van baixar les companyies tradicionals. De fet, en els primers set mesos de l’any, el “low cost” va acaparar el 54% del trànsit aeri estatal, davant del 45% de la resta de companyies.

Aquests dies a l’aeroport del Prat hi ha força activitat. En total durant el pont d’agost hi hauran passat, segons Aena, uns 740.276 viatgers. El nombre de vols programats de dimecres a diumenge és de 4.298 entre arribades i sortides. La jornada de més operacions és aquest divendres, amb 905 vols i 154.477 seients ofertats.