quant costa t-mobilitat preus
Foto: ATM

Els ja tradicionals bitllets de cartró per viatjar en bus o metro a Barcelona i rodalia deixaran de vendre’s a partir del 28 de novembre, de forma progressiva. Això vol dir que la banda magnètica de títols com la T-Casual, la T-Usual, la T-Grup o la T-Familiar desapareixerà per donar pas al format T-Mobilitat, en forma de títols també de cartró però amb xips per validar les targetes sense contacte als accessos de l’estació. Seran recarregables i no caldrà que l’usuari es registri prèviament enlloc (excepte amb la T-Usual, que sí que caldrà donar les dades personals).

La T-Mobilitat va començar a desplegar-se el 2021, amb targetes personalitzades i també a través del telèfon mòbil. Amb la targeta anònima que entrarà en vigor a partir del 28 de novembre i de forma progressiva, els preus són ben diferents. Et detallem quant costa la T-Mobilitat en les diferents versions d’aquest format.

T-Mobilitat personalitzada

La T-Mobilitat personalitzada, de plàstic, es pot demanar de forma digital a través del web de la T-Mobilitat, de TMB o de FGC,. Un cop sol·licitada, l’usuari la rebrà al domicili en un termini d’entre cinc i 10 dies. Aquí es poden integrar la T-Usual, la T-Jove, la T-Casual, la T-Familiar, la T-Grup i els títols per a famílies monoparentals i nombroses.

En aquest cas, el preu de la targeta de plàstic és de 4,5 €. A banda, es paguen els títols que es vulguin.

T-Mobilitat al mòbil

Igual que en la personalitzada, la T-Mobilitat al mòbil inclou la T-Usual, la T-Jove, la T-Casual, la T-Familiar, la T-Grup i els títols per a famílies monoparentals i nombroses. El preu per tenir-la al telèfon és d’1 € i, amb això, ja es poden comprar els diferents títols.

T-Mobilitat anònima

La T-Mobilitat anònima, de cartró i amb xip, és la que s’ha anunciat aquest setembre. S’aplicarà a partir de la tardor i inclou la T-Casual, la T-Familiar i la T-Grup. Té un cost de 0,5 € i es pot adquirir a les màquines d’autovenda.

T-Mobilitat per a la T-Usual

La T-Usual en cartró T-Mobilitat tindrà un disseny específic. Aquí es demanarà el DNI o el passaport en el moment de comprar-la, ja que és un títol personal intransferible. Només acceptarà la T-Usual i, per tant, no si podrà recarregar cap tipus de títol més. Com la T-Mobilitat anònima de cartró, costarà 0,5 €.