Als veïns de l’avinguda Diagonal amb el carrer de Ganduxer els preocupa cada dia més el punt negre que tenen al costat de casa. Expliquen que es tracta d’una cruïlla perillosa, amb molt poca visibilitat i asseguren que cada mes hi ha algun accident. Per això, demanen a l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana que facin alguna cosa per evitar-ne més.

Accidents que es podrien evitar

Cada més tenim algun accident i, a vegades, dos o tres. Hi ha tot tipus de vehicles implicats i alguns són accidents greus“, explica Bartolomé Criado, de l’Associació de Veïns i Comerciants del Turó Parc, que fa anys que es queixen al consistori. Fernando Lahuerta, conserge de la zona, ha vist tants accidents que sap perfectament què els causa. “La pujada de l’avinguda de Sarrià que la gent prem l’accelerador, sumada als arbustos que tapen la visibilitat des del lateral de la Diagonal, més els semàfors mal coordinats han fet que aquest encreuament es convertís en un punt negre”, explica.

L’últim accident va ser greu

L’últim accident va ser fa només tres setmanes entre un BMW i un Audi. Els veïns expliquen que va ser greu. “Són cops forts, és una cosa seriosa”, explica Lenin Fuentes, també conserge del carrer. “Van haver de venir ambulàncies i, fins i tot, bombers per tallar la porta perquè una persona estava incrustada dins del cotxe i no la podien treure”.

Els accidents de trànsit a Barcelona, al detall: xifres, punts negres i causes

Sense data per solucionar-ho

Els veïns fa anys que demanen al consistori que actuï i es regulin els semàfors d’una manera més segura, augmentant el temps entre que s’aturen uns vehicles i en surten uns altres. L’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona està analitzant el problema i buscant la millor solució juntament amb la Guàrdia Urbana. De moment, però, encara no hi ha data per a cap intervenció.