Vaga Vueling

La catorzena jornada de vaga a Vueling arriba en plena operació sortida pel pont de desembre. De forma preventiva, l’aerolínia ha anunciat la cancel·lació de 38 vols a l’aeroport de Barcelona-el Prat. Segons ha informat la companyia en un comunicat, es faran el 80 % de les operacions programades, és a dir, 148 vols dels 196 programats. Les jornades d’aturades són aquest diumenge, 4, i dilluns, 5 de desembre, i els dos festius del pont, el 6 i el 8 de desembre.

Al conjunt de l’estat, el percentatge de vols programats que es mantenen s’enfila fins al 89 %. Així, la companyia ha anul·lat 24 vols i s’enlairaran 193 avions dels 217 previstos. En àmbit internacional, hi haurà 166 dels 198 trajectes, un 84 %.

Alternatives per als viatgers afectats

La línia aèria ha assegurat que el 96 % dels passatgers afectats per les cancel·lacions ja ha estat reubicat o han confirmat una solució alternativa i el 4 % restant està pendent de triar l’opció que més li convingui, alternativa de transport, reemborsament, abonament o canvi de data o de ruta.

Aturades fins al 31 de gener

El sindicat Stavla manté la vaga dels tripulants de cabina de Vueling fins a final de gener per reivindicar la negociació d’un conveni col·lectiu i una actualització salarial. 

La companyia diu que des del primer dia de les aturades, l’1 de novembre, s’està funcionant amb normalitat i sense incidències.