autobús barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) estima que l’ús del metro i del bus evita l’emissió de 295.000 tones anuals de gas CO2 a Barcelona. Aquest és un dels principals causants de l’emergència climàtica. La xifra, informa TMB, s’assoleix si totes les persones que van fer servir el metro o els busos l’any 2019 haguessin escollit traslladar-se en vehicle privat.

A més de la contribució a reduir la petjada de carboni, el transport públic participa activament en la descongestió de les ciutats. Sense els viatges en metro i bus, es necessitaria disposar d’una superfície extra de 300 hectàrees de carrils per acollir la circulació en hores punta, segons ha informat TMB en un comunicat.

Compromís de TMB amb la reducció d’emissions

L’any 2024, TMB haurà incorporat 210 nous vehicles híbrids de gas natural, 154 d’elèctrics i 46 d’hidrogen. Alguns d’aquests vehicles ja estan en servei. La línia H16 és la primera totalment operada amb vehicles elèctrics, mentre que  la X1 ha incorporat cinc vehicles que s’abasteixen d’hidrogen verd.

A més, tant pel que fa a la xarxa d’autobusos com a la de metro, TMB està treballant en diferents projectes d’eficiència energètica que es presentaran pròximament, segons l’empresa.