Les màquines ja han enfilat l'última fase de la reurbanització del carrer de Déu i Mata. Els treballs se centren en la vorera del costat muntanya i en la pavimentació del carrer. És només una de les 40 obres que el districte ha posat en marxa. La majoria d'actuacions són de petita escala i s'han planificat a partir d'una auditoria que recull demandes veïnals, com ampliar aquesta zona de jocs infantils. Però no només es faran a l'espai públic. També milloraran equipaments municipals, sobretot, per fer-los més accessibles. ANTONI VIVES, regidor de les Corts "Volem generar espai públic, millorar el que tenim i també millorar els equipaments. El paquet d'obres té en compte tan un carril bici, com l'arranjament d'un carrer com el pavelló de l'Illa." Totes les actuacions es duran a terme als tres barris. A Pedralbes, per exemple, s'eliminaran aquestes escales del carrer del Castell d'Olorda i s'arranjarà el camp de futbol de la Mercè. I a les Corts, entre d'altres, s'han renovat els escocells de la plaça de Comas i ja han començat les obres perquè els carrers de Morales i Montnegre siguin de plataforma única.. MARI LÓPEZ, veïna "A mi me parece bien, porque se tiene que recuperar la calle Morales i la plaza del Carmen, que estaban muy mal." CONCEPCIÓN PERNÍA, veïna "Había humedades, ratas... y esto afecta a las casas y negocios... tenía que arreglarse." Però no tots els veïns estan satisfets amb aquestes obres. Alguns consideren que hi ha altres prioritats. I no només al barri de les Corts. Aquesta cruïlla de la Maternitat i Sant Ramon serà enjardinada i alguns veïns no ho volen. MERCÈ GINESTA, veïns "Així ja està bé. Hi ha bancs i arbres que fan ombra, no cal zona enjardinada. No veig necessari gastar-se els diners en això en els temps que estem." Els treballs han d'acabar aquest any. Això suposarà que la majoria, per primera vegada, no faran vacances per Nadal.

Al barri de les Corts es faran 20 actuacions

. Algunes són la renovació dels escocells de la plaça de Comas, les obres del carrer de Déu i Mata, l’ampliació i millora dels jocs infantils de la Colònia Castells, els Jardins de Clara Campoamor i Josep Munté i la millora de l’accessibilitat del Centre Cívic les Corts, el Pavelló Esportiu l’Illa i l’Ateneu de Fabricació.

Pel que fa a la Maternitat i Sant Ramon, s’hi faran 12 actuacions. Per exemple, s’enjardinarà la cruïlla entre la Riera Blanca i la carretera de Collblanc per tal d’aïllar aquest espai del soroll i es farà un nou carril bici al carrer de Sabino de Arana.

A totes aquestes s’hi sumaran 11 actuacions a Pedralbes, on es reurbanitzarà el carrer del Castell d’Olorda per tal de donar continuïtat a la calçada, actualment interrompuda per unes escales. També es construirà un nou col·lector per millorar la xarxa de recollida d’aigües i es construirà una plaça damunt del nou aparcament del carrer del Marquès de Mulhacén.