Esborrar les pintades de l’acte vandàlic de diumenge al metro té un cost de 135.000 euros. Així ho ha confirmat la primera tinenta d’alcaldia i presidenta de TMB, Laia Bonet, qui ha remarcat que caldrà incidir més en la prevenció, en coordinació amb el cos de Mossos d’Esquadra. L’objectiu ha de ser, ha dit, “poder identificar quan hi ha una preparació prèvia d’una acció d’aquestes característiques”.

Sobre l’acció vandàlica s’hi ha referit també el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle. “Són conductes que de cap de les maneres no es poden acceptar”, ha assegurat. Batlle també ha explicat que les imatges enregistrades per les càmeres del metro ja estan en mans de la unitat d’investigació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.

Operació de neteja exprés

Els serveis de neteja treballen a pèl i a repel aquest dilluns per retornar l’aspecte original als trens i les tres estacions de metro vandalitzades. Segons ha explicat TMB, els dos combois guixats ja estan nets i circulant. Aquest matí, els operaris treballaven a fons en l’estació de Jaume I, la que va quedar més bruta de pintades.

El operaris fan servir productes especials per treure la pintura amb la qual els vàndals van guixar pràcticament tota l’estació. Rajoles, materials sintètics, fusta… són diverses les superfícies que han hagut de tractar per netejar les pintades de l’estació.

TMB denunciarà els fets

L’estació més afectada va ser la de Jaume I, amb guixades a les pantalles de publicitat, les escales per accedir a les andanes i també el terra. Els vàndals van pintar també l’interior d’un comboi de metro. Les estacions de Passeig de Gràcia i Universitat també van ser víctimes de l’atac. I, posteriorment, van accedir a l’L2, on van pintar un segon tren.

La intervenció dels vigilants del metro va permetre identificar un dels autors de l’atac. En total hi ha 70 persones implicades. Alguns dels que van realitzar les pintades anaven amb la cara tapada i d’altres, en canvi, actuaven amb la cara descoberta. TMB ha anunciat que denunciarà els fets.