Un acte vandàlic amb 70 persones implicades aquesta matinada al metro de Barcelona ha obligat a interrompre el servei a les línies 2 i 4. Segons ha informat TMB, el grup ha pintat dos trens i ha generat desperfectes a les estacions Jaume I, Passeig de Gràcia i Universitat. La intervenció dels vigilants de seguretat de metro ha permès la identificació d’un dels autors de l’atac. A més, s’ha registrat un incident amb una passatgera a Passeig de Gràcia, que els ha recriminat la seva actuació.

Aquesta diumenge a la tarda, encara eren visibles les conseqüències de l’acció vandàlica a l’estació de metro de Jaume I.

Abans de la 1 h a l’estació de Jaume I

L’atac s’ha iniciat a l’estació de l’L4 de Jaume I pocs minuts abans de la 1 h. Algunes d’aquestes persones han entrat a les instal·lacions —algunes sense validar el bitllet— i han accedit a un comboi. Han anat fins a Passeig de Gràcia i durant el trajecte han pintat l’interior del tren. Un cop han arribat a l’estació, també han fet pintades a la part exterior del comboi des de les vies. Això ha obligat a aturar el servei durant 10 minuts, que no ha funcionat entre les estacions de la Barceloneta i Verdaguer.

Després, el grup d’individus ha accedit a l’L2, on han pintat un segon tren. En aquest cas, també ha calgut aturar el servei durant 10 minuts, entre les estacions d’Universitat i Sagrada Família.

TMB n’avaluarà el cost i denunciarà els fets

Els trens han estat retirats i no tornaran a circular dins que es faci la neteja. Segons TMB, l’actuació tindrà un cost econòmic que caldrà avaluar. L’empresa, a més, denunciarà els fets. En una nota de premsa, la presidenta de TMB, Laia Bonet, ha condemnat aquests atac. “Creen un perjudici a la ciutadania quant al servei però també un cost econòmic de diners públics intolerable”, ha sentenciat. A més, ha anunciat que TMB està ja posant en marxa noves mesures per “minimitzar al màxim aquests atacs i les conseqüències”.