L’últim dia de l’hivern 2019 tanca amb pluja a Barcelona, després de dies de no veure-la. L’hivern astronòmic s’acomiada amb moviment meteorològic. L’arribada d’una massa d’aire fred i inestable ha fet créixer nuvolades a l’àrea de Barcelona que han deixat ruixats dispersos i poc importants. Així hem vist arribar i marxar la tempesta a Barcelona en aquest últim dia de l’hivern, a l’espera de rebre la primavera 2019 aquest dimecres 20 de març. La imatge que ha deixat ha estat espectacular des de la càmera de Montjuïc.

En alguns barris de la ciutat fa gairebé 50 dies que no cauen més d’1 litre per metre quadrat. Els ruixats d’aquest dimarts no arreglen pas el dèficit pluviomètric que arrosseguem, ja que amb prou feines s’han acumulat 3 litres per metre quadrat a Badalona o 4 a Sant Fost de Campsentelles. A la ciutat només s’han recollit algunes dècimes de litre als barris més pròxims al mar. A partir del vespre, les nuvolades aniran a menys i el risc de pluja desapareixerà aquesta pròxima matinada. A partir de dimecres tornarà l’anticicló i l’ambient tornarà a ser assolellat i primaveral, amb temperatures que s’aniran recuperant al llarg de la setmana.

Són molts els amants de la meteorologia que no han dubtat a captar el moment en què anava avançant la cortina de precipitació sobre el territori. Tot seguit compartim algunes de les piulades que hem rebut aquesta tarda al nostre compte de Twitter de @btveltemps. Aquestes són les imatges del cel que han fotografiat els nostres seguidors: