Greenpeace ha fet l’enèsima crida a l’acció per aconseguir un món sense la presència de plàstics. Centenars de voluntaris s’han acostat fins al Parc del Litoral per fer una recollida extensiva de residus plàstics a la desembocadura del riu Besòs.

Fins al migdia d’aquest dissabte, han recollit un total de 16 bosses —de 100 litres cadascuna— plenes de llaunes, 14 bosses d’envasos de plàstic, 10 d’ampolles de plàstic, cinc de vidre, tres de paper i una de cartró.

Es tracta de la campanya “Maldito plástico” impulsada per l’ONG i que vol exigir a les empreses reduir i retirar l’ús de plàstics d’un sol ús. També demanen més consciència individual per reduir el consum d’aquests productes i demanen més implicació a les institucions.

Troben quatre bicicletes del Bicing abandonades

Una de les anècdotes de la jornada ha estat quan un grup de voluntaris s’ha trobat una bicicleta del Bicing ensorrada. En total se n’han localitzat quatre. Ha estat un dels residus que més ha cridat l’atenció de la gent que passejava pel Parc del Litoral.

greenpeace bicing besos

Les grans superfícies aposten per reduir l’ús del plàstic

Algunes grans superfícies ja prenen consciència de la problemàtica que generen els plàstics d’un sol ús. Per això, diversos hipermercats han engegat una iniciativa per reduir-ne l’ús. Consisteix a donar la possibilitat al client perquè pugui endur-se productes frescs, com peix, carn o fruita, en un recipient de plàstic reutilitzable que pot portar de casa o pot comprar al mateix establiment.