Plou sobre mullat a Barcelona i aquest any, amb els litres acumulats del vespre d’aquest 12 de setembre, ja tenim algunes estacions meteorològiques a Barcelona que toquen els 600 litres, la pluja que acostuma a caure a Barcelona en tot un any. Dit d’altra manera, tot el que caigui a partir d’ara, va de “regal”.

Avui la situació no era especialment propícia per a grans aiguats. Tot i això, un solc d’aire fred ben marcat en altura, barrejat amb la calor de les darreres hores i l’aigua del mar encara molt calenta, ha estat suficient perquè les tempestes intenses tornessin a la ciutat.

Tot i que fins les 20.06 h no marxava el sol, al voltant de les set del vespre s’ha fet de cop negra nit. Les tempestes que s’han format cap al Baix Llobregat han tornat a fer diana a Barcelona entrant des del sud-oest. Les xarxes han començat a bullir amb l’arribada de l’enèsim aiguat de la temporada.

Els registre més important s’ha registrat a l’Eixample, amb 47 l/m2. Els barris més propers al riu Llobregat són els que han registrat més pluja, per contra els de la part alta i els propers al riu Besòs no han arribat als 20 l/m2.

Amb aquestes quantitats, els acumulats anuals se situen ja en els 597 litres a l’Eixample, 593 a les Corts o 591 a Gràcia segons la xarxa d’estacions meteorològiques Meteoclimatic, l’equivalent a la mitjana climàtica anual quan encara falten tres mesos i mig i l’època de l’any tradicionalment més plujosa a Barcelona, la tardor. Aquest 2018 serà per recordar.