simulacre platja somorrostro

Aquest dijous és complicat poder accedir a la platja del Somorrostro. Des de les 10 h i fins a les 14 h s’ha establert un perímetre perquè els diferents cossos d’emergència i de seguretat participin en un simulacre d’accident de contaminació marina. L’objectiu és posar a prova els mecanismes de cooperació entre les administracions en cas que es produís un incident real.

simulacre platja somorrostro

La simulació recorda el cas del Prestige, que va afectar la costa de Galícia l’any 2022: un vaixell de gran tonatge xoca contra un altra embarcació i allibera fuel que arriba fins a la platja. A partir d’aquí tots els serveis d’emergència han d’activar tots els protocols per minimitzar l’afectació. La Direcció General de la Costa i la Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic coordina l’exercici, que també servirà per posar en pràctica el Pla d’acció municipal de contaminació marina.

Urbana, Bombers i altres serveis d’emergència de la Generalitat

En el simulacre hi participen la Guàrdia Urbana, amb 36 agents, sis vehicles i una embarcació. Els Bombers de Barcelona, hi han destinat 15 efectius, quatre vehicles, una autobomba i també una barca per als submarinistes. També hi són els diferents organismes de la Generalitat que es mobilitzarien en cas de situació real: Protecció Civil, Mossos d’Esquadra o l’Agència de Residus de Catalunya.

simulacre platja somorrostro