pluja a Barcelona

Les primeres pluges d’aquest desembre han estat suficients com perquè una nova estació meteorològica toqui la històrica marca dels 1.000 litres anuals.

Després de les Corts, Gràcia, Sant Gervasi i el Raval (que ja fa setmanes que havien assolit els 1.000 litres setmanes enrere), aquest dijous  ha estat el torn d’una segona estació meteorològica situada a Les Corts (Can Bruixa) segons la xarxa d’estacions meteoclimatic.

Ha estat a primera hora de la tarda. El punt de partida eren els 999.2 litres que portaven acumulats fins a dia d’avui. La pluja d’aquest dijous, tot i que poca, ha aconseguit arrodonir aquesta marca als 1.000 litres tot just abans d’arribar a les quatre de la tarda d’aquest dijous. Ara superen ja els 1004.

Amb la pluja de la matinada també ha “caigut” un altre mil, a Sants, que fins al matí de divendres superava per quatre dècimes aquesta històrica fita.

Més “mils” a tocar

En són moltes les estacions barcelonines que tenen els mil litres a tocar. L’Observatori Fabra, que ja registra el segon any més plujós de la seva història, frega actualment els 990 litres, mentre que l’Eixample camina ja cap als 980.

Queden encara disset dies d’aquest mes de desembre. Encara hi ha temps per arrodonir xifres en altres estacions meteorològiques.