(ACN) Protecció Civil ha desactivat aquest diumenge al matí la fase d’alerta del pla Procicat per fort onatge un cop el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat per acabat l’avís de perill. El fort onatge va començar dijous, amb onades de més de 2,5 metres per la borrasca Ciarán. L’alerta, però, es va desactivar aquell mateix dia. Divendres al vespre es va tornar a activar el pla en alerta per la previsió de fort onatge a partir de dissabte al migdia a gairebé tot el litoral català.

En tot l’episodi no s’ha registrat cap incidència greu relacionada amb l’onatge. Aquest dissabte es manté en prealerta fins al migdia el pla Ventcat per la previsió de fort vent sobretot al litoral i prelitoral central.

Els efectes de la borrasca a Barcelona

La borrasca Ciarán ha suposat un sotrac important per a les platges de Barcelona, especialment a la de la Nova Mar Bella. El vent va fer caure part d’un mur de la platja i de retruc, el passeig Marítim del Bogatell també s’hi va veure afectat. Hi va aparèixer una gran esquerda i una part es va ensorrar.

La borrasca Ciarán també va afectar el centre de la ciutat, amb caigudes d’arbres en diversos punts. L’incident més greu va passar a la Sagrera, quan un arbre enorme va desplomar-se sobre el pati de l’Escola 30 Passos.