La previsió del temps per a dimecres ve marcada per les escorrialles de la borrasca Irene, que comportarà variabilitat, ventades marcades de garbí i un ambient molt suau per a l’època.

Previsió horària per a Barcelona:

  • 6 h: sense fred matinal.
  • 9 h: variabilitat.
  • 12 h: ambient suau.
  • 15 h: ventades de més de 50 km/h.
  • 18 h: núvols i clarianes.
  • 21 h: mala mar.

Vent marcat i molta bonança

De matinada han caigut quatre gotes, tot just per mullar el terra. En general, però, dimecres serà un dia variable, amb estones de núvols i també grans clarianes. A l’interior de la regió metropolitana es podria escapar algun ruixat passatger, ben poca cosa.

La temperatura nocturna es mantindrà sense canvis destacables, mentre que la màxima pujarà ben bé un parell o tres de graus. S’arribarà a la marca dels 20 graus en diversos punts de la regió metropolitana.

El vent de garbí agafarà embranzida i entre mig matí i mitja tarda bufarà amb ratxes de 50 a 60 km/h. La ventada, a més, provocarà una notable alteració marítima. Hi haurà forta maror i àrees de maregassa (onades de més de 2,5 metres) al final del dia, raó per la qual hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya.

Canvis per a divendres

Dijous es mantindrà el predomini del vent aponentat, que bufarà amb insistència. La temperatura encara podria pujar una mica més, fins als 20-21 graus en moltes poblacions de l’entorn metropolità.

La majoria dels models meteorològics apunten que divendres es podria acostar una borrasca. Discrepen encara en la trajectòria que portarà i això es tradueix en una incertesa encara elevada en com ens afectarà. La pluja podria visitar Barcelona i la regió metropolitana al llarg del dia.

Els núvols i la precipitació s’allunyaran ràpidament i el cap de setmana començarà amb estabilitat i, això sí, amb més fred.