La previsió del temps de cara a dimarts destaca l’arribada de la borrasca, que se centrarà cap al nord del País Valencià i farà incidir vent de llevant i xaloc, carregat d’humitat, cap a Catalunya. La zona més afectada serà l’entorn dels Ports, on es podran superar els 200 litres per metre quadrat en 24 hores. La pluja també afectarà amb força Barcelona i l’entorn metropolità entre la tarda i el vespre.

  • 9 h: no sortiu de casa sense paraigua a la bossa encara que ara no plogui.
  • 12 h: cel gris i vent però, de moment, amb poca pluja.
  • 15 h: arriba la pluja més intensa i abundant. Tarda passada per aigua.
  • 18 h: pluja forta i abundant i aparat elèctric.
  • 21 h: la precipitació marxà cap al nord.
  • 0 h: no abaixeu la guàrdia, dimecres tornarà la pluja.

Matí: la pluja arribarà a l’hora de dinar

El dia es llevarà amb el cel cobert i amb vent moderat de gregal a cotes altes del litoral i a la façana marítima, on es podran superar els 70 km/h. Al matí hi haurà molts núvols i algun primer plugim o xàfec irregular.

La pluja més organitzada i abundant no arribarà a Barcelona i al litoral central fins passat el migdia. La tarda es preveu passada per aigua arreu.

Hi haurà temporal marítim amb forta maror i maregassa a partir del migdia. Les onades mitjanes voltaran els dos metres d’alçària.

Tarda: la pluja escombrarà la regió metropolitana

La tarda serà complicada i amb moltes estones de pluja intensa i abundant. En alguns moments la precipitació anirà acompanyada d’aparat elèctric. Al final del dia es preveuen acumulacions que podrien superar els 40 litres per metre quadrat en molts sectors, fins i tot, també a la ciutat de Barcelona.

El vent bufarà entre moderat i fort, amb ratxes que podran superar els 70 km/h a qualsevol indret. Es mantindrà el temporal marítim.

Al vespre la pluja es traslladarà cap al nord de la regió metropolitana, cap al Maresme i el Vallès Oriental. S’obriran algunes clarianes cap al sud.

Dimecres tornarà la pluja

Les precipitacions tornaran a visitar Barcelona i rodalia dimecres, i podran ser encara puntualment intenses. El paraigua serà necessari en molts moments, sobretot entre la matinada i mitja tarda. El temps tendirà a estabilitzar-se al vespre.

Dijous i divendres seran més estables, tot i alguns xàfecs aïllats entre el Maresme i el Montseny. L’ambient serà fred, pràcticament hivernal, tot i les clarianes.