Diversos veïns d’un edifici de Sant Martí denuncien la presència massiva de tigre del plàtan, petits insectes que es colen fins i tot pels forats de les persianes, quan tenen les finestres obertes per la calor. Són insectes petits i blanquinosos i n’hi ha centenars. Surten dels plataners del carrer i s’instal·len als balcons.

L’edifici afectat és a l’avinguda Diagonal, 80-82. Amèlia Carballo, veïna de la comunitat, lamenta que no pot sortir al balcó ni tan sols cinc minuts: “Quan entro m’he de rentar el cap i dutxar per treure’m tots els bitxos que queden enganxats a la pell”. Explica que, fins i tot, se’ls ha trobat dins del llit, ja que aquests insectes no només es queden a l’exterior.

El seu cas no n’és l’únic. La María José i el seu marit, tot i la temperatura alta d’aquest estiu, no obren les finestres per evitar que els envaeixin el sofà del menjador. “Ho tenim tot tancat, i fa una calor… és horrible. I, a més, piquen!”, es queixen. De fet, la calor afavoreix que els insectes es reprodueixin.

Tractament fitosanitari

L’Ajuntament fa unes setmanes va programar fer un tractament fitosanitari a tots els plàtans dels districtes de Sant Martí, de l’Eixample i de Sarrià – Sant Gervasi. Van seleccionar aquests districtes perquè tenen major quantitat de plàtans i, amb aquesta aplicació, es pretén augmentar la resistència de l’arbre a les plagues.

Paral·lelament, també van prendre mostres dels insectes a l’avinguda Diagonal i van confirmar que es tractava del tigre del plàtan (el seu nom científic és “Corythuca ciliata“). Davant d’aquest fet, van aplicar el tractament dimecres, 26 de juliol, i esperen que, en els propers dies, es posi punt final a la presència del tigre del plàtan.