El biòleg sarrianenc Alceu Francisco Tabalipa construeix hotels d’insectes per facilitar un espai de reproducció per a aquests animals. El veí ja n’ha instal·lat una quinzena a diversos punts de Barcelona. L’hort Espai Gardenyes i el claustre dels Caputxins de Sarrià són dos dels espais de Sarrià on s’han instal·lat aquest tipus d’hotels.

Cada hotel és únic i es divideix en compartiments destinats a insectes diferents. S’hi poden trobar abelles solitàries, vespes, tisoretes o marietes. L’objectiu d’aquests espais és donar un espai on albergar els seus ous. D’aquesta manera es potencia la reproducció dels insectes. Alhora, l’augment de la població potencia la pol·linització de les plantes del voltant del niu.

Una eina pedagògica

El biòleg Alceu Francisco Tabalipa defensa que la presència d’insectes també ajuda a controlar les plagues que hi pugui haver. En aquest sentit, vol que els hotels d’insectes siguin una eina de pedagogia per a la societat. Lamenta que entre la població hi hagi la idea que els insectes són dolents. “S’ha d’ensenyar que els insectes són beneficiosos i necessaris per a la pol·linització i per al control biològic”.

15 hotels d’insectes a la ciutat

Jardins, terrasses i balcons privats de la ciutat alberguen aquests hotels d’insectes. Fa quatre anys que Alceu Francisco Tabalipa va començar a vendre’n. Ara ja hi ha 15 cases que tenen el seu. Tot i això, existeixen altres espais per a insectes a Barcelona que també tenen l’objectiu de potenciar l’equilibri ecològic de la ciutat.

Els hotels construïts per aquest veí de Sarrià es poden comprar a través del seu web.