Com tots els primers divendres de mes la Massa Crítica, un grup de ciclistes i activistes que es reuneix per circular en grup en bicicleta per Barcelona, va quedar aquest divendres a les 20 h a l’Arc de Triomf. En aquest cas, el grup d’aproximadament entre 250 o 300 ciclistes, va decidir circular per l’interior del nou túnel de Glòries en una nova acció reivindicativa en defensa d’un model de mobilitat més sostenible.

Cap a les 20:30 h, i amb un ambient festiu, els ciclistes van enfilar la Gran Via fins al túnel de Glòries i el van travessar. Tot i que no hi havia massa trànsit, com van ocupar tota la calçada, alguns vehicles van haver de circular a la velocitat que marcava el grup.

FOTO: Calvox & Periche

Aquesta no és la primera vegada que un grup de ciclistes circula per l’interior d’algun dels túnels de Barcelona. El juliol del 2020, per exemple, una marxa de ciclistes va passar pel túnel de la Rovira per demanar que s’hi fes un carril bici. Una reivindicació que, per ara, no s’ha satisfet.

El túnel de Glòries, només per a cotxes, motos i transport públic

La circulació pel túnel de Glòries està permesa únicament a cotxes, motos i vehicles de transport públic. Tant els ciclistes com els usuaris de patinets tenen prohibida l’entrada al túnel. Les bicicletes han de circular per l’exterior del túnel.

Dijous passat ja hi va haver un precedent

Precisament aquesta setmana, un grup de persones, poc més d’una desena, van ser enregistrades mentre circulaven amb patins i alguna bicicleta pel nou túnel de Glòries. En aquest cas, ho feien pel carril reservat als autobusos i als taxis, el més situat a la dreta del túnel.