calor a Barcelona

(ACN) L’agència meteorològica de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) ha alertat d’una onada de calor al Mediterrani que s’intensificarà a partir del 19 de juliol amb episodis extrems. Segons les dades presentades per l’entitat, les màximes diàries superaran “freqüentment” els 35 graus a la regió i assoliran fins i tot els 45 graus en zones com l’Orient Mitjà i el sud-est de Turquia. L’ONU posa especial èmfasi en la situació de països com Espanya i Itàlia, on les temperatures se situaran “molt per sobre dels 40 graus” en diversos punts i on les autoritats locals han emès avisos d’alerta màxima per risc d’incendi.

Temperatures d’entre 42 i 44 graus a Espanya

En el cas concret d’Espanya, els serveis meteorològics alerten de temperatures d’entre 42 i 44 graus i de nivells d’alerta màxima en parts interiors i les Balears. A més, indiquen que la temperatura a la superfície del mar Mediterrani serà “excepcionalment alta” durant les pròximes setmanes, per sobre dels 30 graus en algunes parts.

De fet, les temperatures al sud d’Europa i al Mediterrani al llarg de la setmana se situaran cinc graus per sobre de la mitjana dels últims anys, segons l’ONU. Alhora, l’organització apunta que l’estrès al qual estaran sotmesos els boscos “anirà a l’alça” i veu “probable” que la situació s’allargui durant l’agost.