Davant l’increment de l’alçada de les onades i amb la previsió que això vagi en augment, l’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per mal estat de la mar.

Després de la lleugera nevada de la matinada de dissabte, la borrasca Filomena ha donat pas al vent i a la mala situació marítima. Aquest dissabte al matí, les onades han arribat fins als tres metres d’altura. A la tarda, encara han estat més grans, la de més altura ha estat de 5,3 metres.

Amb l’activació del pla es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti baixar a les platges. Està prohibit accedir als espigons de la platja i entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges durant l’episodi. La Guàrdia Urbana s’ha desplegat al llarg del litoral barceloní i està barrant el pas als espigons i les zones on trenquen les onades per evitar possibles incidents.

Reobren els parcs i jardins

En canvi, l’Ajuntament, aquest dissabte al matí, ha decidit reobrir els parcs i jardins de la ciutat, perquè deien que treballaven amb la previsió que les ventades anessin disminuint. Però no ha estat del tot així, aquest dissabte a la tarda s’han arribat a veure ratxes de fins a 90 km/hora al Port de Barcelona.