La neu va fer acte de presència també a Barcelona el 3 d’abril del 2022 a partir d’uns 200 metres de cota, tot i que també es va veure nevar més avall i fins i tot neu granulada.

La nevada, testimonial, es va poder copsar des de molts indrets de la serra de Collserola, sobretot a partir de la carretera de les Aigües.

Nevada testimonial però en ple mes d’abril

La nevada no va passar de testimonial, però va ser fotografiada i enregistrada per moltíssima gent que, en ser diumenge, es trobava passejant per Collserola.

De fet, tot i l’excepcionalitat del fet que nevi en ple mes d’abril, trobem altres dates assenyalades encara més endavant en què fins i tot la neu va arribar a agafar al terra a Collserola, com el 29 d’abril del 1919.

La nevada va ser important en alguns punts del prepirineu, com el Berguedà, on el paisatge va quedar toralment emblanquinat.

D’aquest episodi ens queda també una de les temperatures més baixes registrades mai a l’abril a l’Observatori Fabra, amb només 0,5 ºC.

Es va veure neu al nivell del mar

L’episodi associat a la descàrrega d’aire fred d’origen àrtic ha deixat flocs de neu fins al nivell del mar en indrets com Sitges o Sant Feliu de Llobregat i s’ha vist neu en altres molts punts del Garraf especialment.