Les precipitacions de Setmana Santa han tingut la seva cara i la seva creu. El temporal de mar ha causat destrosses greus a la platja, però en canvi l’aigua de les pluges ha donat un respir als parterres, escocells, parcs i jardins de la ciutat, i han permès que es recuperi part del color verd en zones com ara el Parc de la Ciutadella i el de Diagonal Mar. Les pluges, malgrat no ser tan importants com en altres zones de la península, han donat ales també a les primeres flors primaverals.

Tot plegat ha sorprès qui s’ha apropat als parcs aquests dies. “Està tot molt més verd, els arbres tenen fulles noves i més brillants. Hauria de ploure cada dia“, afirma un veí al Parc de la Ciutadella. I això ha fet que la vida torni també als espais de gespa, amb adults, petits i gossos jugant. Però el verd no s’ha limitat als recintes enjardinats. “Ha tornat a sortir el verd. Fins i tot entre les vies del tramvia en el tram Diagonal Mar – Glòries”, assenyala una altra veïna.

Flors al Parc de Diagonal Mar

Una gespa sense reg, a mercè de la pluja

Cal recordar que des que es va declarar l’estat d’emergència no es pot regar la gespa i tan sols es fa un reg de supervivència amb aigua freàtica, no potable, als arbres. I ni tan sols tots, sinó que s’han prioritzat determinats parcs i jardins. La conseqüència ha estat que la majoria d’espais verds de la ciutat es vestissin de groc o marró.

El verd recuperat és un bri d’esperança, després d’un març que ha trencat la dinàmica i ha esdevingut el mes més plujós des del 2022. Tanmateix, encara som lluny de sortir de la sequera i les previsions per als propers dies poden deixar aquest paisatge més verd com un miratge, ja que, ara per ara, no s’entreveuen tempestes a curt termini.