La previsió del temps per a aquest dimecres ve marcada per la calma i la bonança, però malauradament és sinònim de poques o cap precipitació a la regió metropolitana. La temperatura encara una pujada important que deixarà màximes per damunt dels 20 ºC.

  • 6 h: fresca matinal amb un cel ben ras i serè
  • 9 h: cel radiant
  • 12 h: arribada de núvols prims pel sud i sud-oest de la regió
  • 15 h: cel a estones enteranyinat amb màximes per sobre dels 20 ºC
  • 18 h: algunes nuvolades decoratives al Montseny i les Guilleries
  • 21 h: vespre una mica més suau que els anteriors

La sensació de bonança i el sol no donen treva

Després d’una nit i una matinada a estones enteranyinades, dimecres, 3 d’abril, es llevarà amb un cel ben ras i serè. El sol tornarà a ser el protagonista de bon matí a la regió metropolitana.

Si bé a la resta del país també dominarà l’ambient assolellat des de primera hora, és probable la formació d’algunes boirines costaneres o núvols baixos a l’entorn del delta de l’Ebre. Tot plegat, amb unes temperatures mínimes amb pocs canvis o un pèl més baixes a la Costa Central i trams de la Costa Daurada, mentre que pujaran de manera notable a les comarques gironines i àrees dels Pirineus.

A més, des de bon matí fins als volts de les 12 o quarts d’una del migdia, bufarà el vent, sobretot de component oest o nord-oest, amb ràfegues puntuals de més de 60 i 70 km/h en punts elevats del prelitoral nord. Amb facilitat se superaran els 70 i 80 km/h al puig Sesolles a 1.668 m.

El vent de mestral a les comarques de Tarragona també bufarà amb cops destacables sobretot entre la Conca de Barberà i el Baix Ebre.

A la tarda, creixement de nuvolades en especial en àrees dels Pirineus amb algun ruixat aïllat i puntual entre l’Alt Ripollès i l’Alta Cerdanya. Sobretot, aquestes precipitacions minses seran al Pirineu oriental, però també se n’esperen d’ocasionals a l’extrem nord. Nuvolades decoratives al massís del Montseny, les Guilleries i la Serralada Transversal, en principi sense gotellades.

Amb tot plegat, l’ambient durant el migdia i primeres hores de la tarda serà força més suau o, fins i tot, un punt més càlid que aquest dimarts, amb màximes al voltant dels 20 ºC de manera generalitzada. Molt probablement s’assoliran els 23, 24 o 25 ºC en alguna raconada del prelitoral tarragoní i a la vall de l’Ebre.

Guanya pes la possibilitat d’arribar als 30ºC per primera vegada aquest any

De cara als propers dies es va confirmant l’ascens notable dels termòmetres. Una nova glopada d’aire càlid enfilarà la temperatura a 850 hPa, és a dir, a 1.500 m fins a vuit i 10 graus més alts dels propis per l’època.

Això es traduirà en una segona part de la setmana amb regust de primavera avançada i, molt probablement, acabarem assolint per primera vegada aquest 2024 la marca dels 30 ºC, segurament a les terres de Ponent.