Plàstics a les curses

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha qüestionat l’ús del plàstic durant les curses que es fan a la ciutat. La petició coincideix amb la Setmana del Medi Ambient, en què la síndica ha volgut posar en relleu la quantitat de residus que generen els esdeveniments esportius, tenint en compte les ampolles i gots d’aigua de plàstic, entre altres materials.

Vilà ha anunciat que ha obert una actuació d’ofici per valorar l’impacte mediambiental que suposa l’ús d’envasos de plàstic durant la gran quantitat de curses que es fan a la ciutat. De fet, només aquest 2019 se n’han programat una quarantena.

La síndica també preguntarà a l’Ajuntament pel criteri de l’ús de materials de plàstic en altres esdeveniments multitudinaris, sobre com es gestionen els residus, a més del possible malbaratament de l’aigua. Vilà alerta que l’any passat la majoria de queixes que va rebre estaven relacionades amb el medi ambient. De les 525 queixes registrades en aquest àmbit, la majoria, 409, eren sobre animals lliures o abandonats, 63 sobre contaminació acústica, 21 sobre neteja, reg i recollida de brossa, 18 sobre parcs i jardins i 14 en relació amb la contaminació atmosfèrica.