jardí de papallones
Jardí de papallones al Parc del Turonet (Ceranyola Vallès). Foto: AMB

Els jardins de les papallones són un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen per al nostre entorn. Es tracta d’espais dissenyats per afavorir la presència de papallones i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental.

Es tracta d’un espai participatiu, on escoles, famílies i qualsevol persona puguin participar en les tasques de manteniment i també en l’estudi de la biodiversitat amb el seguiment de la presència d’insectes, papallones i altres espècies.

Els jardins de papallones són espais plens de flors de diferents formes i colors, plantes aromàtiques i molts racons que serveixen de refugi. Les papallones i d’altres insectes disposen d’aliment i d’espais per reproduir-se i passar l’hivern.

Espais educatius i participatius

Els parcs metropolitans disposen de diversos programes i equipaments per oferir una proposta educativa i participativa per a tots els públics amb l’organització d’activitats, que es poden vincular als jardins de papallones. És el cas de la Jugatecambiental del parc, el cicle d’activitats de medi ambient coorganitzat pel museu de Ciències Naturals de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), o el programa metropolità d’educació per a la sostenibilitat de l’AMB.

Un nou jardí de papallones al parc del Canal de la Infanta de Cornellà de Llobregat

Aquest diumenge, 25 de novembre, s’ha inaugurat un nou jardí metropolità a Cornellà de Llobregat. El parc del Canal de la Infanta  es troba ubicat a prop del nucli de urbà i acull la casa modernista Camprubí. Té una superfície de 42.545 m2.

És tracta d’un parc gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.