Balena Port Barcelona

Els tripulants del veler Ría de Ferrol, del projecte barceloní Mar a la vista, amb seu al Port Olímpic, es van topar amb una balena a pocs metres de la costa de Barcelona divendres passat. Es tracta del primer exemplar que han albirat aquesta temporada. Segons han explicat, van poder seguir l’animal uns 45 minuts, però pràcticament no li van poder fer fotografies.

El motiu és que la balena feia immersions llargues, d’entre 12 i 13 minuts, però, en canvi, s’estava molt poca estona a la superfície. A més, la visibilitat en aquell moment no era gaire bona. La boira que durant uns dies va ocupar el litoral barceloní feia difícil distingir el vapor d’aigua que treia la balena en emergir, un dels signes que permet fer-ne el seguiment. D’aquí ve, expliquen els responsables de l’embarcació, que fos difícil també prendre’n una imatge més clara. Asseguren, però, que l’animal va estar nedant a pocs metres del port de Barcelona.

Sortida amb un peix lluna i algunes tonyines

Segons ha explicat a betevé Sergi Rodríguez, el capità del Ría de Ferrol, durant la sortida de divendres també van veure peixos lluna (com el que es pot veure a la fotografia) i algunes tonyines.

Mar a la vista es dedica precisament a això, a organitzar sortides pel litoral barceloní a la recerca de cetacis i altra fauna interessant. És un projecte d’oci i de caire divulgatiu en el qual preval la sostenibilitat, expliquen.

Una balena a menys de 700 metres de Barcelona

No és la primera vegada que el veler Ría de Ferrol albira una balena a prop de Barcelona. El maig de l’any passat, van poder veure un exemplar a menys de 700 metres de la ciutat. El mamífer va fer una trajectòria paral·lela a la costa durant dues hores, fet que, en aquesta ocasió, sí que va permetre captar imatges de la balena amb l’Hotel W, l’Hotel Arts i l’edifici de la torre Mapfre de fons. No és estrany fer aquests tipus d’observacions a la costa de Barcelona i, de fet, el mes d’abril del 2022 el mateix vaixell en va poder veure fins a cinc.