plaques solars

El Departament de Justícia instal·larà noves plaques solars fotovoltaiques que permetran multiplicar per vuit l’electricitat destinada a l’autoconsum als jutjats penals de la Ciutat de la Justícia. D’aquesta manera, l’edifici serà energèticament més sostenible i respectuós amb el medi ambient, quan entrin en funcionament a principis del 2023.

El doble de plaques solars i vuit vegades més d’energia

Actualment la Ciutat de la Justícia ja disposa de plaques solars, però amb aquesta actuació passarà a tenir-ne més del doble, amb un total de 875 plaques repartides en sis edificis. Ara n’hi ha 401 situades només a la coberta de l’edifici, i seran substituïdes perquè la tecnologia ha quedat obsoleta.

D’aquesta manera, es passarà de generar una potencia de 60 kWh a 476. I, per tant, es multiplicarà per vuit l’energia generada, la qual cosa permetrà cobrir, per exemple, tot el consum de la il·luminació de l’edifici P que acull els jutjats penals.

L’adjudicació de les obres es farà al setembre i la instal·lació de les plaques fotovoltaiques començarà a finals d’octubre, de manera que es preveu que entrin en funcionament durant el primer semestre de l’any que ve.

Estalvi energètic i reducció de CO2

La inversió tindrà un cost de 477.641 euros i representarà un estalvi mitjà anual de 67.000 euros i d’1.674.939 euros a 25 anys vista. Precisament, s’ha aprofitat ara l’oportunitat per fer aquesta ampliació, ja que els preus dels components s’han abaratit i, al seu torn, el preu de l’energia s’ha incrementat.

A més, també suposarà la reducció d’emissions de CO2, que en 25 anys s’estima que serà de 5.840 tones i es generaran 15.781 MWh d’energia neta.

ciutat justicia

Paral·lelament, la Generalitat també està treballant en la substitució total de la il·luminació interior de tot el complex de la Ciutat de la Justícia per al 2023 amb elements de més eficiència. L’objectiu és reduir un 40 % el consum elèctric.

Segons explica la Generalitat, la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat és la infraestructura de més gran envergadura del Departament de Justícia i la que allotja més òrgans judicials. Disposa de 230.000 m2 i, actualment, hi passen diàriament entre sis i vuit mil persones.