Fiscalia alerta degradació Delta de Llobregat

(ACN) Una investigació de la Fiscalia de Medi Ambient constata la “degradació greu” del delta del Llobregat i l’atribueix als projectes d’infraestructures “emparats” per les institucions públiques. Segons publica ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN, el fiscal estima que alguns d’aquests projectes s’han fet “sense la correcta execució i seguiment” de les mesures compensatòries corresponents. D’altres, considera que s’han fet amb “desconeixement” de la protecció de l’espai natural.

No hi veu delicte en els aparcaments de l’aeroport

La informació recollida pel fiscal en cap de Medi Ambient de Barcelona, Toni Pelegrín, ha permès arribar a la conclusió que no hi ha hagut delicte en el cas d’una denúncia de l’entitat ecologista Depana sobre diversos aparcaments de l’aeroport a zones de protecció per a aus.

Un dels aparcaments antics de l’aeroport del Prat a l’espai natural del Llobregat, a Viladecans, que Aena ha d’enderrocar

No obstant això, el ministeri públic opina que la situació actual de la xarxa Natura 2000 del delta del Llobregat “no és gens esperançadora”. Pel fiscal, les transformacions que s’han fet al llarg del temps sobre el territori han afectat negativament la biodiversitat.

El fiscal lamenta la lentitud en la restauració ambiental, per bé que no pot concloure que la tasca s’estigui demorant “intencionadament o per imprudència greu”. En tot cas, adverteix que continuarà fent seguiment de la restauració.

La investigació s’enviarà a les direccions del Port de Barcelona i l’aeroport del Prat, així com al fiscal de sala de Medi Ambient, Antonio Vercher.