Al terrat de Can Deu hi ha instal·lada una estació meteorològica, però per conèixer les dades que recull cal desplaçar-s’hi i llegir-les amb un aparell des del mateix terrat. Ja s’està treballant perquè aquestes dades es puguin compartir de manera automàtica a través del web del centre cívic. De fet, esperen que el sistema pugui funcionar aquesta primavera.

Dades més precises

Al barri de les Corts hi ha dues estacions meteorològiques que ja ofereixen les dades de manera automàtica -una a Can Bruixa i una altra a la Zona Universitària– i amb la de Can Deu es podrà tenir una informació més precisa. “Seria per complementar”, comenta Sergi Càrceles, que és meteoròleg i s’encarrega de fer xerrades i activitats sobre meteorologia al centre. En aquesta estació es poden recollir dades sobre la quantitat de pluja, la temperatura, la humitat, la pressió atmosfèrica i la força i la direcció del vent. Càrceles explica que, sobretot en el cas de la pluja, hi pot haver una gran diferència en pocs metres de distància: “Poden ploure 30 litres a un lloc i 30 metres més enllà en plouen 10; la pluja és molt capritxosa i la veritat és que les dades poden ser molt diferents”.

L’Aula d’Educació Ambiental

Mentre les dades d’aquesta estació no es poden difondre de manera automàtica, l’estació, que està en marxa des del 2016, s’utilitza en les activitats de divulgació que organitza l’Aula d’Educació Ambiental de les Corts. Aquesta setmana, per exemple, s’hi ha fet una visita guiada oberta a tot el veïnat que s’ha complementat amb una xerrada sobre els fenòmens meteorològics a Catalunya.

Comparteix a: