L’orca Ulisses va actuar per última vegada al Zoo de Barcelona el 30 de gener del 1994. Més de 15.000 persones van acomiadar-la en la darrera exhibició, que va suposar un rècord d’assistència al recinte. Els nens van dedicar-li un homenatge amb el llançament de 5.000 globus amb missatges per demanar la tornada del cetaci. Dies més tard la van traslladar a San Diego, on encara viu.

L’orca Ulisses, capturada a Islàndia l’any 1980

L‘orca Ulisses va ser capturada al mar d’Islàndia el mes de novembre del 1980 quan aproximadament tenia tres anys. Va arribar a Barcelona procedent del parc Rio Safari de Tarragona el 1983 i ben aviat es va convertir en un dels emblemes del zoo barceloní, juntament amb el Floquet de Neu. El recinte li va quedar petit i el febrer del 1994 va ser traslladat al Sea World San Diego en avió. L’Ulisses continua vivint allà, on fa uns quants anys va tenir descendència.

La història del Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona va obrir portes el 24 de setembre del 1892. Durant més d’un segle d’història el recinte s’ha anat transformant. Tot i això, el del Parc de la Ciutadella no va ser la localització del primer zoo de Barcelona. L’origen del primer zoo se situa a la Vall d’Hebron. Una de les darreres mesures de l’equipament ha estat la de reduir les espècies d’animals i apostar per la fauna autòctona.