Un tortell de Reis a canvi de tres ampolles de vidre. El reclam ha funcionat i, en tan sols tres hores, s’han exhaurit les existències. En total, s’han repartit 2.000 tortells i s’han recollit 6.000 envasos. Tot plegat, en la primera edició de la campanya #ReciclaVidreXTortell, que ha portat a terme aquest divendres Ecovidrio.

L’entitat sense ànim de lucre, responsable del reciclatge de vidre a tot l’estat des del 1998, ha instal·lat un obrador efímer per a l’ocasió a l’Espai Wallnwood, situat al carrer de Betlem, número 53, del barri de Gràcia. Milers de persones han acudit a la cita i, de fet, s’han format cues llargues a les portes del local.

La iniciativa consistia a regalar un tortell de Reis per cada quilo de vidre per a reciclar, és a dir, l’equivalent a tres ampolles de 75 cl. L’objectiu era conscienciar de la necessitat de reciclar, especialment durant les festes de Nadal. Es calcula que els mesos de desembre i gener són clau en el consum d’envasos de vidre i que suposen aproximadament el 20 % del vidre reciclat de tot un any.

Durant el 2017 se’n van reciclar més de 789.000 tones al conjunt de l’estat espanyol, la qual cosa equival a uns 17 kg i 64 envasos per persona. A Catalunya es van superar les 150.000 tones, una xifra que representa un augment d’un 5 % respecte del 2016.