Denver. Foto: goodfreephotos

Imagineu un migdia d’estiu. Fa sol i calor. La màxima marca 28,3 ºC  i el vent està en calma. Ara imagineu-vos que aquell vespre la temperatura ha baixat gairebé 30 ºC i que de nit neva a -1,1 ºC. Impossible?

Això és el que ha passat a Denver aquest dimecres.

Una entrada de fred àrtic n’ha estat la causa

Aquest dimecres tenien a Colorado una massa d’aire força càlida, més i tot del que és usual. Ara bé, l’extraordinària massa d’aire fred d’origen àrtic ha empetitit aquesta punta de calor i ha fet passar de l’estiu a l’hivern en menys d’un dia.

Meteograma DEnver

És un descens de prop de 30 ºC que ha fet deixar les temperatures entre 15 i 20 ºC, per sota del que és normal en aquestes dates.

Preparatius per a la neu a 30 ºC

No ha estat un canvi inesperat ni de bon tros. Ja feia dies que els pronòstics anunciaven aquesta anomalia i la curiositat era veure aquest dimecres els preparatius per a una nevada quan el termòmetre encara marcava més de 25 ºC.

Ara neva

La neu farà acte de presència tot aquest dijous i deixarà imatges inèdites. Sobretot, si comparem les mànigues curtes i els gelats d’ahir amb els descansos, les bufandes i els abrics d’avui. Sembla mentida, però als Estats Units tot és possible, fins i tot aquests canvis de temps tan bruscos.