La nit de dissabte a diumenge i, sobretot, aquest diumenge al matí la cendra i l’olor de cremat han fet acte de presència a Barcelona a causa de l‘incendi virulent declarat a Santa Coloma de Queralt, que fins ara ha cremat més de 1.200 hectàrees. Des de la tarda de dissabte, el foc ja va deixar rastre a la ciutat, amb una franja de fum negrosa visible des d’uns quants punts de la ciutat. Després ha arribat l’olor de cremat i, per acabar, la cendra.

Els barcelonins sorpresos per la pluja de cendra

La superfície de diversos elements com baranes o cotxes s’han llevat aquest matí amb una capa molt fina de cendra. Alguns ciutadans han explicat a betevé que s’han sorprès amb l’olor de cremat “Pensàvem que aquesta olor forta a cremat venia del nostre pis. Ho hem revisat tot i quan hem sortit al balcó hem vist que hi havia cendra a la roba estesa”, ha explicat una veïna del Carmel.

A altres zones de Barcelona, com al barri de Sants, les persones assegudes a terrasses i bancs alertaven de la pluja de cendra “hem vist que queien com una mena de papers petits blancs, ens n’hem adonat que era cendra”, explicava una veïna. Diversos usuaris n’han compartit imatges a les xarxes socials.

Es preveu que aquesta tarda bufi marinada a la zona de l’incendi, a Santa Coloma de Queralt, si la previsió es compleix les properes 24 hores continuarem tenint pluja de cendra a la ciutat.

Una jornada complicada per extingir el foc

L’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia ha cremat unes 1.200 hectàrees i continua actiu. Els Bombers centren els esforços a controlar el cap i el flanc esquerre de l’incendi. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assenyalat que serà “un dia llarg i complicat” per als efectius d’extinció. Efectius de l’ADF i de l’UME donen suport als Bombers.