Aquest dissabte, a les platges de Barcelona, hi ha bandera groga per mar espessa. Per aquest motiu, es recomana no practicar la natació ni els esports aquàtics per precaució.

Tot i que el dia assolellat i la calor han ajudat a fer que s’omplissin força les platges de Barcelona, aquest dissabte al matí s’han vist molt pocs usuaris a l’aigua. El motiu és que onejava la bandera groga i, a simple vista, es veia certa mala maror. Científicament, això té una explicació: la bandera groga indica que hi ha mar espessa, un tipus de maror que s’identifica perquè les onades són curtes, hi ha escuma que les trenca més sovint i van directes a la sorra de forma perpendicular a la costa.

Mar espessa o mar llarga?

La mar espessa es diferencia de l’anomenada mar llarga perquè la llarga la formen onades altes i molt més espaiades que es veuen de lluny. Acostumen a anar acompanyades d’un fort corrent que remou l’aigua a nivells profunds i empeny tot el que es troba cap al mar de manera exponencial.

Aquest dissabte a la tarda hi ha mar espessa al litoral barceloní, que es convertirà en mar llarga diumenge al matí, tot i que anirà a la baixa al llarg de les hores.

Els usuaris se senten segurs amb el compliment general de les mesures sanitàries

La majoria d’usuaris que aquest dissabte s’han acostat a les platges de Barcelona s’ha trobat amb un litoral força ple però en cap cas s’ha arribat a superar el límit d’aforament permès per garantir el respecte de les mesures sanitàries. La majoria d’usuaris han mostrat satisfacció pel compliment de les distàncies socials i l’ús de la mascareta en cas de què aquesta distància no es pugui garantir.