pluja Barcelona

Canvi de temps i preguntes amb resposta. Tot i que aquest dijous es continua mostrant bàsicament estiuenc, ja ens oferirà mostres de debilitat i no es descarta la possibilitat d’algun primer ruixat. El canvi de temps, tot i que no serà tan intens com semblava fa uns dies, serà ben evident a la ciutat. Us expliquem la periodització aproximada d’aquest nou canvi de temps.

Dijous: primers ruixats

És el típic dia de sol traïdor. Del sol i la calor matinal passarem als núvols abundants entrada la tarda. Les tempestes seran molt més freqüents al prelitoral i l’interior, puntualment amb força i aniran arribant a la línia de costa empeses pel vent de nord, que bufarà en altura. A la ciutat no es descarta ja algun primer ruixat entre la tarda i el vespre, en principi, poc important, però símptoma ja evident que alguna cosa va canviant. Tot i això, la calor continuarà molt intensa i abans no arribin els núvols s’hauran superat amb facilitat els 30 ºC.

previsió temps Barcelona dijous 230818

Divendres: els xàfecs més intensos

Serà un dels moments clau pel que fa a precipitacions. És possible que el matí encara sigui variable o amb més sol que núvols i novament molt calorós. Malgrat tot, no creiem que les màximes tinguin temps suficient com per pujar tant com en dies anteriors. El moment clau serà un cop creui el front fred, que farà que es puguin formar xàfecs i tempestes, sobretot a les comarques de Girona i Barcelona, on podran ser fortes i amb calamarsa o pedra. Aquests xàfecs, que seran més probables entre el vespre i la nit, obriran les portes a un descens marcat de la temperatura, que encara no es notarà aquest divendres o, en tot cas, ho farà a darrera hora.

Dissabte: la tardor truca a la porta

Dia amb força núvols i amb risc d’alguns ruixats en qualsevol moment del dia. Seran més probables abans del migdia i, una altra vegada, a partir de mitja tarda, tot i que no tan intensos com divendres. Serà el dia que respirarem millor, amb un ambient de luxe tant de dia com de nit. Si els núvols impedeixen (com sembla) l’acció efectiva del sol, les màximes podrien quedar només lleugerament per sobre dels 25 ºC, mentre que les mínimes es podrien acostar als 20 ºC. Dia de finals de setembre.

Diumenge: lent retorn a la normalitat

No hem de perdre de vista que encara som a l’agost i que la tardor definitiva encara queda lluny. Diumenge, tot i els núvols residuals de bon matí, hauria de ser un dia bàsicament de sol i de temperatures que remuntaran clarament respecte a dissabte, malgrat que no arribaran als nivells d’aquesta setmana.

I si marxo fora?

Destaquem les tempestes intenses d’aquest dijous a la tarda a bona part de l’interior, Pirineu, Prepirineu i prelitoral i les tempestes fortes de divendres a les comarques de Girona i Barcelona. Es reforçaran la tramuntana i el mestral als dos extrems del territori i l’ambient es refredarà sobre manera, especialment al Pirineu, on alguna vall pot quedar amb mínimes per sota dels 5 ºC. També és possible veure alguns cims del Pirineu amb una fina capa de neu entre divendres i dissabte.

Recordeu que una previsió meteorològica pot canviar notablement en poques hores. Si voleu estar informats al minut, us convidem a seguir el compte de twitter de @btveltemps