Ha aparegut morta una balena a Barcelona, concretament es tracta d’un catxalot. Part del cos del cetaci sense vida s’ha deixat veure aquests dies a tocar d’un dels espigons del passeig de l’Escullera, al barri de la Marina del Prat Vermell (Sants-Montjuïc) i s’hauria quedat encallat aquest dilluns a la tarda, segons apunta el Departament de Medi Ambient.

Fonts municipals informen que l’animal ja fa dies que és per la zona. Salvament Marítim afegeix que s’ha decidit no retirar-lo perquè “no hi ha perill per a la navegació”. Fonts del cos expliquen que si es trobés just davant del mar o a la bocana, “s’actuaria de seguida”.

A això cal sumar-hi que l’animal es troba en un estat de descomposició molt avançat. En aquest sentit, asseguren que si decidissin treure-la del lloc hi hauria risc de desfeta. Malgrat tot, Salvament Marítim insisteix que “no representa cap perill”.

Un banyista capta el cetaci atrapat a la platja de Sant Miquel de Barcelona | VÍDEO

Tot i que en un primer moment semblava que es podria tractar d’una balena petita d’uns tres metres de llargària, el Departament de Medi Ambient explica que es tracta d’un tros de catxalot que hauria mort mar endins. En haver-se trobat només d’un tros, i a causa de l’avançat estat de descomposició, no s’ha pogut identificar si l’animal va morir de manera natural o a conseqüència de la col·lisió amb alguna embarcació.

El catxalot és el tipus de balena més gran que es coneix dins del grup de cetacis amb dents i es considera que és vulnerable a l’extinció.

Una balena morta a l’estiu a Barcelona

L’últim cetaci que va aparèixer mort a Barcelona va ser l’agost del 2022. Aleshores, també es va tractar d’una balena que, en aquest cas, sí que va ser traslladada a l’interior del mar per part de la Guàrdia Civil.