temporal de mar a Barcelona
temporal de mar d'aquest març del 2022

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’actuació d’emergència municipal pel mal estat de la mar en fase d’alerta. El motiu: l’arribada de la borrasca Celia, que suposarà un important temporal de mar i vent a Barcelona, que s’allargarà durant tota la setmana.

Borrasca Celia: Arriba un temporal de mar i vent a Barcelona | DIRECTE

Per això, el consistori ha decidit activar el pla per les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçària de les onades.

Onades de més de 2,5 metres i bandera vermella arreu

En una nota de premsa, l’Ajuntament ha explicat que aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar i quan es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres. També si hi ha previsió que el litoral de la ciutat pateixi els efectes del mar i esdevingui un perill per a les persones o per destrosses en el mobiliari.

La borrasca Celia ja és una realitat: com afectarà Barcelona?

Pet tot plegat, es recomana als ciutadans que augmentin la precaució i evitin accedir a les platges. Així mateix es recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

La Guàrdia Urbana s’ha desplegat en l’àmbit del litoral barceloní, i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscos per a les persones.