L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) demana molta precaució aquests dies als visitants al pantà de Sau i altres embassaments. Des de l’entitat es recorda que per raons de seguretat cal evitar acostar-se a menys de 100 metres de la làmina d’aigua dels embassaments. Segons expliquen, amb el descens de les reserves al pantà de Sau, on abans hi havia aigua ara hi ha fang dens que pot deixar atrapades les persones.

Sau, sota mínims

El pantà de Sau no havia estat mai tan buit des de fa dècades. Un fet que ha incentivat la visita de molts curiosos que volen contemplar l’aspecte de l’embassament sota mínims que deixa al descobert tot el patrimoni que normalment es troba enfonsat sota l’aigua.

Restriccions de vehicles els caps de setmana

La recomanació de l’ACA se suma a les restriccions que des d’inicis de març ja va aplicar la Diputació de Barcelona. L’Administració ha hagut d’avançar el control d’accés de vehicles al pantà de Sau, que normalment s’activava per Setmana Santa i durant l’estiu.

La mesura va entrar en funcionament després de la pandèmia, per l’increment de visitants durant les vacances. L’anomenat turisme de sequera és aquest any més fort que mai i per això ja hi ha un control d’accés els caps de setmana que només permet entrar amb cotxe o moto amb reserva prèvia.

La regulació es farà tots els caps de setmana del mes de març i durant tota la Setmana Santa, amb l’objectiu de preservar el patrimoni natural i cultural de la zona i garantir la seguretat tant dels usuaris com dels residents.

Tanquen temporalment el punt d’informació i l’àrea d’esplai, per seguretat

El Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha decidit tancar l’accés al punt d’informació i a l’àrea d’esplai del pantà de Sau, per motius de seguretat, arran de l’actuació que està duent l’ACA a la zona. En les dues darreres setmanes s’havien incrementat molt els visitants que volien veure la retirada dels peixos i també el baix nivell de l’aigua.