Dos crims van generar una gran alarma social no només al barri del Putxet, sinó a tot Barcelona. Les víctimes eren dues dones, rosses, amb una edat similar i les dues van ser assassinades al mateix lloc a cops de martell amb 11 dies de diferència.

El primer crim al pàrquing

Maria Àngels aparca el seu cotxe a la plaça número 15 de la 4a planta al pàrquing subterrani del carrer de Bertran. Quan surt del cotxe, veu un home jove fumant que la comença a seguir. El jove l’amenaça amb un ganivet, l’arrossega sota les escales i, finalment, li colpeja el cap fins a la mort.

L’home, abans de fugir, li roba la targeta de crèdit per treure diners d’un caixer a 300 metres del lloc dels fets. En un primer moment tot apuntava a un assassinat amb un mòbil econòmic, però l’agressor va marxar sense l’anell de brillants de la dona i altres efectes de valor.
Els dies posteriors, el marit va començar a rebre trucades d’un home jove oferint-li informació del crim a canvi de diners. L’extorsionador, però, mai s’hi va presentar a les cites.

La policia ja comptava amb unes dades importants de l’assassí: un home jove que parla correctament el català, una empremta i una burilla trobada als llocs dels fets; però encara estaven lluny de conèixer la seva identitat.

Com era Juan José Pérez Rangel, l’assassí del Putxet?

L’assassí del Putxet va contactar amb una agència matrimonial per conèixer una noia russa. Sobta que ell mateix es va definir com un jove de 24 anys sense fills, comptable d’una empresa tèxtil, amant de l’esport, respectuós, sensible i sociable. L’agència troba una candidata amb aquest perfil i els presenten. En el mateix període de 15 dies en que Pérez Rangel està coneixent la noia russa, té lloc el segon assassinat al pàrquing del carrer de Bertran.

El segon crim al pàrquing

11 dies després del primer assassinat, el criminal torna entrar al pàrquing del Putxet. En aquesta ocasió el seu objectiu era la Maria Teresa, una dona que regentava un gimnàs i amb característiques molt similars a la de la Maria Àngels ―la primera víctima―. La dona aparcava el seu cotxe també a la plaça número 15, però de l’altra planta. Des que es va produir la primera mort sempre anava acompanyada del seu marit, però aquell dia era una excepció.
Com en el primer cas, l’assassí li va colpejar el cap fins a la mort i li va robar la bossa de mà per treure diners de les seves targetes de crèdit. No es va adonar que va deixar una petjada amb taques de sang.
Serà el marit de la víctima qui troba morta la Maria Teresa al final de les escales del pàrquing.

La detenció i el judici de l’assassí del Putxet

Juan Jose Perez Rangel assassí Putxet

El segon crim va crear una alarma social entre la població i va obligar a la policia a accelerar les investigacions.

Revisant les càmeres de seguretat dels transports públics que hauria agafat l’agressor després de les morts, es van obtenir les primeres imatges del mateix.
La identificació de l’assassí del Putxet es va produir en un bar on era assidu i, on dies abans, va citar el marit de la primera víctima per extorsionar-lo.
La detenció de Juan José Pérez Rangel es produiria dies després a la ronda del Litoral. Al registre de la seva habitació s’hi van trobar moltes proves, com ara una agenda on l’assassí anotava l’horari dels veïns que entraven al pàrquing, les claus de les manilles amb què va lligar la segona víctima i unes sabatilles tacades de sang.

El desembre del 2004, un jurat popular va dictaminar que efectivament Juan José Pérez Rangel era culpable amb una pena màxima efectiva de 30 anys.