Marta Tatjer va començar a treballar a l’Ajuntament de Barcelona en el context de la transició i va ser protagonista de la reinvenció i impuls de grans festes i esdeveniments culturals a la ciutat. En aquesta conversa amb Joan Barril, Tatjer recorda que aquella primera etapa al consistori va ser “un moment de privilegi” en què “la gent estava amb ganes de fer coses” i “es podia fer de tot”. Reconeix que s’havia de “programar excessivament” perquè encara no hi havia un teixit ampli i actiu de col·lectius vinculats a les tradicions populars i la cultura de carrer i celebra que això hagi canviat radicalment.

A propòsit de l’actitud dels catalans envers el ritual festiu, Tatjer assegura que “els barcelonins són molt més marxosos que el que es pensen ells mateixos” i que l’important és que “els polítics vagin proposant fites i vagin estimulant aquestes ganes”. Afegeix que “l’administració ha d’estar molt oberta i receptiva al que està passant” en l’entorn per oferir propostes adequades.
La que va ser impulsora, entre d’altres, de la renovació de les Festes de la Mercè i primera directora del festival Grec, també explica en aquesta entrevista la seva feina posterior, al capdavant d’una empresa d’organització d’esdeveniments. Posa de relleu la importància de treballar en equip, amb professionals procedents de diferents disciplines, com a mètode per promoure la creativitat i la precisió en l’execució de les necessitats de cada projecte.