‘Lupin’ és una sèrie creada i escrita a dues mans per George Kay i François Uzan. Kay és el responsable de ‘Criminal’, la intel·ligent sèrie basada en el joc que s’estableix durant els interrogatoris de la policia amb els sospitosos, que ha tingut versions en diferents països, inclosa Espanya, sempre sota la seva supervisió. Uzan, per la seva banda, està darrere de la comèdia ‘Family Business’, un dels grans èxits de les sèries franceses.

L’argument

En la seva adolescència, la vida d’Assane Diop va fer un tomb quan el seu pare va morir després de ser acusat d’un crim que no va cometre. 25 anys més tard, és un lladre refinat i ple de recursos que es proposa demostrar la innocència del seu pare. Per venjar la seva mort, s’inspira en el seu heroi, Arsène Lupin, el famós lladre refinat, que va ser creat per Maurice Leblanc.

‘A l’ombra d’Arsène’

El subtítol ‘A l’ombra d’Arsène’, ens dona una pista de per on va la sèrie. Inspirada, més que basada, en el personatge d’Arsène Lupin, protagonista d’una vintena de novel·les escrites per Maurice Leblanc entre 1907 i 1941, ‘Lupin’ busca primer de tot entretenir, divertir i jugar amb el públic, al mateix temps que reivindica els relats del lladre refinat més popular de França.

La sèrie no es planteja en cap moment com una recreació del personatge. El que busquen Kay i Uzan és portar al segle XXI les històries de Leblanc a través d’un protagonista molt allunyat del model original. I és aquí on entra Omar Sy, un actor capaç d’omplir la pantalla amb la seva presència. La seva interpretació està plena de sentit de l’humor, d’imaginació i de lleugeresa. Tres trets que ja estaven en el seu personatge de la popular ‘Intocable’, on el vam descobrir l’any 2011.


La crítica

Les trames es van entrellaçant d’un capítol a l’altre, amb girs de guió inversemblants però molt funcionals, alternant flash-backs que ens revelen els orígens d’Assane, com va anar trobant els seus aliats i com es va fer addicte a les novel·les de Lupin. Encara que el protagonisme d’Omar Sy és absolut, la sèrie deixa espai perquè els secundaris ocupin un lloc important en el relat. Destaquen la seva companya, interpretada per Ludivine Sagnier, el malvat que fa el veterà Hervé Pierre i l’intel·ligent policia que fa Soufiane Gerrab.

‘Lupin’ està dividida en dues parts de cinc episodis. És, per això, que el final d’aquest lliurament deixa la narració no només inconclusa, sinó en un moment particularment complicat i ple de suspens. Per sort, no cal preocupar-se, ja que està previst que, en pocs mesos, es puguin veure els cinc capítols que completen aquesta sèrie misteriosa i fantàstica